Enthousiast aan het klussen gegaan? Is je huis nog voldoende verzekerd?

Doordat we massaal in ons kot moesten blijven, zijn we met z’n allen aan het klussen geslagen om ten volle van onze thuis te kunnen genieten. We zijn volop aan de slag gegaan om onze thuis op te frissen, uit te breiden, te vernieuwen, … Zowel de leefruimte binnen maar zeker ook de buitenruimte, kreeg de nodige tender love and care.

Misschien heb jij nu een zwembad of sauna om thuis tot rust te kunnen komen? Genieten jullie nu volop in een toegevoegde veranda? Wat je ook allemaal deed om van je huis nog meer een thuis te maken, geniet vooral van de vruchten van al dat harde werk!

Maar heb je er al eens bij stilgestaan dat je brandpolis misschien niet meer voldoende aangepast is aan je woning? 

Het loont zeker de moeite om even samen met ons te bekijken of je woning momenteel niet onderverzekerd is. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan mocht er zich schade voordoen, al je inspanningen ten spijt.

Neem ook zeker regelmatig foto’s van al je harde werk en van je waardevolle bezittingen. Ook dat kan een grote hulp zijn in geval van een schadedossier. Duidelijke foto’s kunnen ervoor zorgen dat een expertise bij schade zo vlot mogelijk kan verlopen.

Beter voorkomen dan genezen

Ervoor zorgen dat je brandpolis up to date blijft, is 1 zaak. Voorkomen van mogelijke schade blijft het allerbelangrijkste. Voorkomen is steeds beter dan genezen.

Vooral in deze tijden waarin we nog steeds vaker thuis zijn (en werken), is het belangrijk om waakzaam te blijven. We gebruiken meer elektronische apparatuur en moeten deze ook veel vaker opladen doordat we vaker en met meer thuis zijn.

We geven je graag enkele praktische tips voor de brandbeveiliging van je huis. Met een paar kleine voorzorgsmaatregelen kom je al een heel eind inzake brandpreventie. Wil je meer weten over hoe je je huis optimaal kan beveiligen tegen brand? Neem zeker even contact met ons op! Deze tips kunnen al zeker helpen:

  • Plaats voldoende rookmelders en zorg ervoor dat ze steeds in topconditie zijn, met voldoende batterijkracht. Lees hier meer info over rookmelders!
  • Laat ‘s nachts geen apparatuur opladen
  • Zorg ervoor dat je elektronische apparaten stofvrij zijn
  • Gebruik geen overvolle verdeelstekkers en gebruik enkel verdeelstekkers met een CE markering
  • Sluit grote apparaten (zoals wasmachines, ovens, droogkasten, …) steeds rechtstreeks aan op een stopcontact en niet op een verlengsnoer
  • Reinig regelmatig de filter van je droogkast
  • Vermijd te allen tijde het gebruik van toestellen waarvan het snoer beschadigd is
  • Laat gsm’s, laptops, … opladen op een veilige plek en niet in je slaapkamer, bed, sofa, …

Heb jij recent wijzigingen aan je woning gedaan? Neem even contact met ons op! Zo kunnen we kort bespreken of je huidige brandverzekering nog steeds voldoende dekking biedt voor je nieuwe woonsituatie.  Het is een korte check up die wel een wereld van verschil kan maken in het geval van schade.

Neem contact met ons op! We staan dagelijks voor je klaar!