Veilig op weg met je fiets

Spring jij regelmatig op de fiets voor je woon-werkverkeer en breng jij je kinderen zo vaak mogelijk met de fiets naar school? Goed bezig! Misschien ben jij wel een die hard wielrenner of gepassioneerde mountainbiker en haal jij je stalen ros zo vaak mogelijk van stal? Ben je sinds kort de trotse eigenaar van een spiksplinternieuwe e-bike om mee rond te snorren?

Dan is het een goed idee om jezelf extra te beschermen met een specifieke fietsverzekering zodat jij veilig op weg kan gaan met de fiets. Zeker nu de zomer in het land is en we met z’n allen massaal genieten van heerlijke fietsmomenten.

In de meeste gevallen is je aansprakelijkheid in het verkeer gedekt via je familiale verzekering. Zo dekt je familiale meestal de kosten voor schade die derden lijden door een ongeval door jou veroorzaakt en kan je genieten van fietsbijstand.

Maar voor regelmatige fietsgebruikers is dit meestal niet toereikend.

We nemen graag samen met jou een specifieke fietsverzekering onder de loep omdat het zeker de moeite loont voor regelmatige fietsgebruikers om dergelijke verzekering af te sluiten.

Concreet voorbeeld: de fietsverzekering Cycle Safe Plus van Baloise

Met de Cycle Safe Plus ben je beschermd:

Bij eigen schade

Met deze verzekering ben je volledig verzekerd tegen schade aan je fiets en tot 200€ schadevergoeding voor fietsaccessoires.

Bij fietsdiefstal

Je bent zonder franchise gedekt in geval van fietsdiefstal van je goed vastgemaakte fiets, voor de volledige aankoopwaarde van je fiets en voor 200€ aan fietsaccessoires.

Enige uitzondering: voor racefietsen en mountainbikes is er wel een franchise.

Bovendien kan je rekenen op bijstand binnen heel Europa (24/7) en is je mobiliteit verzekerd tot 7 dagen.

Zo wordt je fiets ter plaatse hersteld of naar een hersteller gebracht als je onderweg pech of een ongeval krijgt met je fiets. Kan je fiets niet meteen hersteld worden? Dan worden jij en je bagage veilig naar huis gebracht.

Als je fiets tijdelijk niet bruikbaar is door pech, ongeval of diefstal, ben je dankzij de Cycle Safe Plus zeker dat je toch dagelijks vlot raakt waar je moet zijn dankzij een vervangfiets of tot 200€ mobiliteitsbudget.

Cuánto cuesta?

“En wat moet zo’n fietsverzekering me dan kosten?”, horen we je vragen.

Je kan al een fietsverzekering afsluiten voor minder dan 100€ per jaar. Wij deden de oefening en voor een nieuwe stadsfiets ter waarde van 950€, komen we uit op een jaarlijkse premie van 75€ per jaar wat overeenkomt met amper 6,25€ per maand!

Heb je vragen en wil je graag bespreken of een fietsverzekering een goede oplossing is voor jou? Wil je graag een fietsverzekering afsluiten?

Neem dan zeker contact me ons op, we helpen je graag veilig op weg!